Sunday 14 February 2016

Receptai Šv. Valentino dienos vakarienei


Šv. Valentino diena – romantiška ir stebuklinga įsimylėjusios poros šventė. Tai puiki proga pabūti kartu, pasidžiaugti savo meile.

Gimus mažylei mes su vyru nenorėjome atsisakyti šitos šventės ir radom savo būdą, kaip švęsti Šv. Valentino dieną trise. Noriu pasidalyti idėjomis, kaip mes kuriame idealią šventę:
  • Sukuriame namuose jaukią ir magišką atmosferą. Mums padeda žvakės, širdelės, gėlės, kitos dekoracijos, romantiška muzika. Žinoma, nepamirštame tradicinės raudonos spalvos. Manau, vaikams labai patiks žaisti su dekoracijomis.
  • Nepaisant to, kad švenčiame namuose, labai svarbu pasipuošti visiems šeimos nariams.
  • Pasirūpiname skania vakariene. Geriausia, kai ji pagaminta namuose.

Būtent tokie dalykai, atrodo, labai paprasti ir galbūt banalūs, sukuria šventišką ir romantišką atmosferą namuose, kurios dažnai labai trūksta…


Tam, kad neužtruktumėte Šv. Valentino dieną virtuvėje, siūlau jums išbandyti labai greitai pagaminamų, bet skanių patiekalų receptus:

Makaronai su jūros gėrybėmis
Ingredientai: makaronai (kietųjų rūšių), jūros gėrybės, 200 g grietinėlės, prieskoniai, sviestas, česnakai, sūris.
Makaronus išverdame. Keptuvėje ant sviesto pakepiname smulkiai kapotą česnaką, sudedame jūros gėrybes ir apkepame. Įdedame prieskonių: druskos, pipirų, bazilikų, rozmarinų, muskato riešuto ir kt. Supilame grietinėlę, troškiname apie 5 min. Suberiame sūrį ir makaronus į keptuvę ir dar porą minučių patroškiname.


Desertas Panna cotta                                                                          
Ingredientai: 400 ml grietinėlės (35% riebumo), 400 ml. pieno (3,2 % riebumo), 130 g. cukraus, 6 a. š. želatinos, vanilinio cukraus.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir tirpinti apie 10 min. (vandens reikia tiek, kad gerai apsemtų želatiną). Grietinėlę su vaniliniu cukrumi pakaitiname (bet ne iki užvirimo!). Kitame puode pieną su cukrumi pakaitiname iki užvirimo, nuimame nuo ugnies ir jame ištirpiname želatiną. Tada grietinėlę supilame į pieno mišinį, išmaišome ir supilstome į formeles. Dedame į šaldytuvą 3-4 valandoms, o geriausiai – visai nakčiai. Patiekiame su šviežiais vaisiais arba uogiene. Desertas ypač patiks mažyliams!
Linkiu Jums neišpasakytai skanios ir romantiškos vakarienės!

 marškiniai - H&M / sijonas - Lindex / mažylės suknelė - Lindex

No comments:

Post a Comment

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...